// Project // Project jongerenbib

dinsdag 1 september 2020 tot en met vrijdag 31 december 2021

tweede en derde graad secundair onderwijs

locatie: bibliotheek de kimpel
prijs: gratis
geen reservatie nodig

Jouw leerlingen ontwerpen onze jongerenbib!

Een jeugdbib met kinderboeken en een voorleeshoek vind je in elke bib. Net zoals een leesclub met vooral senioren of een stille krantenhoek. Maar waar vind je in die bibliotheken een aparte plaats voor jongeren? Zij denken waarschijnlijk aan goede wifi en voldoende stopcontacten, games, een gelnagel-repair-corner en frisdrank. Wij plaatsen er onze jongerenboeken, tienertijdschriften, een digitale muziekcollectie en bouwen er een makerspace om te programmeren voor 3D-prints. Samen dromen we van een coole plek waar hangen is toegestaan en waar ze zelf hun favoriete muziek opzetten, een jongerenbib waar zij zich thuis voelen.

Met leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs bouwen we samen aan een bibliotheek op maat van tieners en jongeren. Geef je ook les aan deze jongeren? Wij zien in onze glazen bib-bol een professionele designer aan de slag met jouw creatieve klas. En jouw enthousiaste leerlingen timmerend onder het deskundig oog van een gedreven schrijnwerker.

Het project bestaat uit 3 fases waaraan telkens één of meerdere klassen van een bepaalde richting van één of meerdere scholen kunnen deelnemen: het opzetten van een bevraging met kans tot inspraak van alle Bilzerse leerlingen, een creatief ontwerp en inrichting van de jongerenbib en de effectieve uitvoering. Mogelijke invalshoeken – vak of richting – zijn dan ook uitgebreid: Nederlands, PAV, Humane Wetenschappen, Plastische opvoeding, Winkelbeheer en etalage, hout(bewerking) of meubelen…

Meer informatie over Project jongerenbib vind je op de website van de bib.

Interesse? Mail naar bibliotheek@bilzen.be en samen zoeken we uit welke klassen van jouw school aan welke fase kunnen deelnemen.