// Project // Op bezoek in de bib

September 2021 tot en met June 2022

voor alle kleuters
alle jaren lager onderwijs
alle jaren secundair onderwijs

locatie: bibliotheek de kimpel
prijs: gratis

Wil je met de leerlingen te weten komen hoe de bibliotheek werkt en welke materialen je er allemaal kan ontlenen? Liever met het digitale kennismakingsspel Bibster op zoektocht in de bib? Of willen jullie iedere maand langskomen om boeken uit te lenen. Dat kan allemaal! Reserveer je klasbezoek hier. Je kan je klasbezoek uitbreiden met een rondleiding of het Bibster spel.

Het aanbod dat de bib de afgelopen jaren ontwikkelde, blijft ook in het huidige schooljaar bestaan:

• Leerkrachten die de bib bezoeken, individueel of met de klas, kunnen gebruik maken van abonnementsformules met extra voordelen (tot 50 materialen lenen voor 6 weken met kans tot 1 keer verlengen of ‘leerlingenabonnement’ waarmee elke leerling tot drie materialen kan lenen voor twee maanden).

• Scholen die meedoen aan KJV (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen waarbij leerlingen nieuwe, goede boeken lezen en samen het beste boek kiezen) kunnen gebruikmaken van boekenpakketten van de bibliotheek.

• Bieblo is een tool op tablet of PC en helpt kinderen tussen 6 en 11 jaar boeken vinden naar hun goesting. Kinderen kunnen afbeeldingen ‘swipen’ en krijgen zo tips voor boeken die beschikbaar zijn in de bib en die aansluiten bij hun interesses en leeftijd.

• Met Bibster maken leerlingen van de 2de en 3de graad lager onderwijs op een interactieve manier kennis met de bibliotheek. Met een tablet in de hand leren ze spelenderwijs het aanbod van de bibliotheek kennen.

• De bibliotheek biedt alle Bilzerse scholen een gratis Gopress-abonnement aan. Dit digitale archief omvat het aanbod van alle kranten en heel wat tijdschriften.

Inschrijven