// Voorstelling // michael schack staat & speelt rechtop!

michael schack
dinsdag 19 november 2019
om 13u30

tweede en derde graad secundair onderwijs

locatie: cultuurcentrum de kimpel
prijs: 7 euro

Drummer / solo-artiest Michael Schack wil met zijn nieuwe voorstelling, “RECHTOP!”, jongeren muzikaal verbinden in plaats van ze te ‘beleren’. Het jonge publiek kan elkaar zo meer leren respecteren dan elkaar “ambeteren”.

Sinds hij naast zijn internationale tournees met #Netsky nu ook als uniek solo optredende #DJDrummer de wereld rond reist én scoort, is Michael’s inzicht en respect voor het jonge publiek en hun voorkeuren en grillen verder blijven groeien. Talrijke jongeren zijn hem en zijn constructief inspirerende boodschap ook op sociale media komen vinden. Vandaar
Michael’s goesting én betrachting om voor hen RECHTOP te gaan staan en ondanks het gemis van een comfortabel zittende drumkruk op die drums en aan de microfoon nog meer duidend van jetje te geven dan voorheen.

Het afgelopen zomerfestivalseizoen (2018) stond hij (letterlijk) solo niet enkel op de grotere podia in de Benelux, maar ook in Oost-Europa, Korea, Japan, Australië, Turkije en het Midden Oosten. Ook daar luisteren jongeren naar dezelfde hedendaagse, hitgevoelige muziek die verre van inhoudsloos hoeft te zijn. Van Tomorrowland tot Ultra Korea, jongeren willen ook iets écht live beleven.
De RECHTOP! schoolvoorstelling wil dan ook een aanzet geven tot een continu beleven van 3 dimensies in plaats van het tweedimensionale turen op een smartphone scherm.

RECHTOP! wordt zo een verbindende creativiteitsbooster, waarin de door Tomorrowland clichématig omschreven “The People Of Tomorrow” samen met hun leerkrachten helemaal zichzelf kunnen zijn, muziekjes goed en minder goed mogen vinden, en interactief mee de show maken.

Schrijf je hier in vanaf 17-06-2019 tot 11-10-2019.