// Expo // it's all relative

lindert steegen
zondag 1 maart tot en met vrijdag 10 april 2020

voor alle kleuters
alle jaren lager onderwijs
alle jaren secundair onderwijs

locatie: expokimpel
prijs: gratis

Bezoek met jouw leerlingen de kleurrijke expo van Lindert Steegen, een jong multi-talent van Bilzerse bodem! Doet zijn naam een belletje rinkelen? Bij heel wat leerlingen die met de bus naar school komen ongetwijfeld wel! Vorig jaar transformeerde Lindert immers de muur aan het station in Bilzen met een kleurrijke muurschildering en veroverde zo al heel wat harten van stadsgenoten en/of studenten. Ditmaal siert Lindert met zijn allereerste solo-tentoonstelling EXPOkimpel. Treed van 29 februari tot 10 april binnen in zijn kunstzinnige wereld tijdens ‘It’s All Relative’.

“It’s all relative” is opgebouwd rond een uitspraak van veelzijdig muzikant Pharrel Williams. Op de vraag welk advies de muzikant zou geven aan iemand die het probeert te maken vanuit het niets, antwoordde hij dat ‘niets’ niet bestaat. ‘It’s not possible for you to exist in nothing, it’s all relative’. Het werk dat Lindert toont in “It’s all relative” is voornamelijk gebaseerd op ruimtes die voor hem belangrijk zijn of ooit bijzonder relevant waren, ervaren vanuit zijn thuisomgeving in Hoelbeek, een klein dorp dat gezien kan worden als “niets”. Volgens Lindert is het echter zo dat doordat hij er deel van uitmaakt, hij de schoonheid ervan kan zien. Met zijn expo zal hij hetzelfde gevoel trachten te evenaren. Door middel van schilderijen, sculpturen en installaties nodig Lindert de bezoeker uit in zijn eigen gecreëerde realiteit. Een nieuwe wereld, genaamd I.A.R. - It’s All Relative.

Bezoek de expo met jouw leerlingen, of laat hen als opdracht een kijkje komen nemen. Vind je een gegidse rondleiding meer zinvol? Geef een seintje en wij trachten het voor je te regelen! Welkom!

Nood aan een sneak-peek? Kijk alvast even op https://www.instagram.com/lindertsteegen/

Schrijf je hier in vanaf 02-03-2020 tot 10-04-2020.