// Workshop // Erfgoedklasbak: erfgoed in jouw klas of school

Erfgoed Haspengouw
Monday 25 April tot en met Friday 29 April 2022

alle jaren lager onderwijs

locatie: op locatie in lagere scholen van groot-bilzen
prijs: gratis

In de laatste week van april kan jouw school of klas tijdens de Erfgoeddag-week gratis bezoek krijgen van een ‘Erfgoedklasbak’, een erfgoedverteller die zijn of haar passie met je leerlingen deelt.
Geen groot en ambitieus project maar simpelweg een fijn en zinvol lesuur, gevuld met erfgoedvoorwerpen, lokale tradities en verhalen.
Ze wakkeren ongetwijfeld de belangstelling voor het verleden aan (ET 3.9) en laten kinderen inzien dat het de moeite waard is erfgoed te bewaren voor later.
Het leerplan vraagt immers expliciete aandacht voor erfgoededucatie. En daar komt de Erfgoedklasbak zeker aan tegemoet!

Heb je belangstelling?
Lees dan de info op deze pagina: https://faro.be/hoe-kan-ik-als-leerkracht-deelnemen-aan-de-erfgoeddag-week en registreer je helemaal onderaan op deze pagina (link om deel te nemen). Jouw naam (en die van jouw school) wordt dan doorgegeven aan Erfgoed Haspengouw. Via die weg ontvang je een lijstje van lokale Erfgoedklasbakken (mét vermelding van hun onderwerp) waaruit je kan kiezen en waarmee je concrete afspraken kan maken.
Erfgoed Haspengouw ondersteunt het project bovendien met een Erfgoedklasboekje (voorzien april 2022) voor elke deelnemende klas.

Heb je vragen of twijfels? Contacteer Erfgoed Haspengouw op 011 70 18 30 of info@erfgoedhaspengouw.be.

Inschrijven