// Voorstelling // de tuin van de walvis

beeldsmederij DE MAAN
donderdag 7 mei 2020
om 10u30 en 13u30

eerste graad lager onderwijs

locatie: cultuurcentrum de kimpel
prijs: 5 euro

Gebaseerd op de prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen, bekroond met de Zilveren Griffel 2016. Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is.
Een kruisbestuiving tussen livetheater en luisterspel. Of een levend schilderij met soundtrack. Of een VJ-concert met overheads.

Beste Sprinkhaan, Ik wil iets bestellen.
Ik wil graag een bank op mijn rug.
Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning. Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank.
Een fontein heb ik al.
Ik kan niet goed naar je toe komen. Kun jij alles hier bezorgen?
Ik woon midden in de oceaan.
Walvis

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg. Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen…

Toon Tellegen naar de hand van Stef De Paepe.
Tot leven gebracht door beeldduivel-doet-al Paul Contryn en de stemmen van topacteurs als Tom Van Dyck, Ini Massez en Stefaan Degand, ondergedompeld in de soundscape van Pepijn Caudron zodat je verbeelding helemaal op hol slaat.

De ‘DE TUIN VAN DE WALVIS’ is voor de helft een luisterspel, maar door zijn visuele vindingrijkheid ook veel meer dan dat. (Magali Degrande - Het Nieuwsblad)

Regisseur Stef De Paepe, ontwerper-manipulator Paul Contryn en andere medewerkers, bieden met ‘DE TUIN VAN DE WALVIS’, de ‘meesterpointillist’ (zoals Toon Tellegen ook wordt genoemd), kort en krachtig alle eer aan. (Roger Arteel - THEATERMAGGEZIEN)

naar Toon Tellegen (Querido)
spel en figuren: Paul Contryn
www.demaan.be

Schrijf je hier in vanaf 17-06-2019 tot 11-10-2019.