// Voorstelling // ongekende evidenties

rode boom
donderdag 14 mei 2020
om 13u30

eerste en tweede graad secundair onderwijs

locatie: cultuurcentrum de kimpel
prijs: 7 euro

Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero proberen in 'Ongekende Evidenties' het 'toeval' uit te dagen om een glimp van zijn bestaan te vangen. Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen.

Het bijzondere aan deze voorstelling is dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt en dat we geen mentalist op de scène zien. Wat we wel zien is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op zijn contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat het publiek voelt, is dat de aarde stilletjes aan onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen.

"Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ontroering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen, Kurt Demey, laat in zijn nieuwste voorstelling ‘Ongekende Evidenties’ alles aan het toeval over." Liv Laveyne na de première in 'Accenten december' en het 'Cirusmagazine #45'.

"Af en toe kom je van die theatervoorstellingen tegen waarbij je niet weet wat je ervan denken moet. Meestal is dat negatief, maar bij ‘Ongekende evidenties’, de jongste voorstelling van Rode Boom, is dat absoluut het tegendeel. Je weet helemaal niet hoe mentalisme werkt of zelfs wat je precies (niet) gezien hebt, maar je houdt er magische vlinders in je buik aan over. Deze voorstelling over toeval belooft zowel bij jongeren als bij volwassenen liefde op het eerste gezicht." De Engelenbak 9/2/2016

Kurt Demey: auteur, mentalisme, spel en scénografie
Joris Vanvinckenroye: compositie, muziek en spel
Frederika Del Nero: spel en dramaturgie

Schrijf je hier in vanaf 17-06-2019 tot 11-10-2019.